Νωρίτερα από ποτέ οι καταστροφές καλαμποκαλλιεργειών από αγριογούρουνα


Αντιμέτωποι με καταστροφές σε νεόφυτες καλλιέργειες καλαμποκιού βρίσκονται αγρότες της Κρήνης…
Ορατός ο κίνδυνος για πρόκληση ατυχημάτων στους δρόμους από την ξαφνική «έφοδο» των αγριόχοιρων
Αρκετά νωρίς σε σχέση με πέρυσι άρχισαν να εντοπίζονται σε χωριά της Φαρκαδόνας μεγάλοι πληθυσμοί αγριογούρουνων, οι οποίοι στο πέρασμά τους άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα.
Κι αν την περσινή χρονιά οι ζημιές προέκυπταν σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στα μέσα του καλοκαιριού με την ωρίμανση του καλαμποκιού, φέτος τα προβλήματα άρχισαν αρκετά νωρίς, κάτι που φανερώνει το μεγάλο μέγεθος του προβλήματος.
Αντιμέτωποι με καταστροφές σε νεόφυτες καλλιέργειες καλαμποκιού βρίσκονται αγρότες της Κρήνης. Όπως καταγγέλλουν αγρότες της εν λόγω περιοχής, αγριογούρουνα προκαλούν καταστροφές στις καλλιέργειες καλαμποκιού, τη στιγμή που το ύψος των φυτών δεν ξεπερνά τα 15 εκατοστά. Οι αγρότες στη θέα των καταστροφών εκφράζουν την απελπισία τους καθώς έχουν δαπανήσει σημαντικά ποσά για την καλλιέργεια, ενώ προβληματίζονται για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι, στις εκτάσεις που παραμείνουν αλώβητες σήμερα από τα αγριογούρουνα. Την εποχή που τα καλαμπόκια θα «δέσουν» καρπό και θα είναι ευάλωτα στην επέλαση των μεγάλων πληθυσμών αγριογούρουνων. Οι αγρότες ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα και την οικονομική καταστροφή.
Κι αν ο φόβος αυτή τη στιγμή εστιάζεται στις καλλιεργούμενες εκτάσεις έντονος είναι ο προβληματισμός των κατοίκων της Κρήνης και των όμορων χωριών για την πρόκληση ατυχημάτων. Την περσινή χρονιά στην ευρύτερη περιοχή παρ’ ολίγον να θρηνήσουμε θύματα καθώς αγριογούρουνα διέσχιζαν ξαφνικά επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν τα χωριά με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρασύρσεις και ανυπολόγιστες ζημιές σε αυτοκίνητα.
Το πρόβλημα όπως υποστηρίζουν κάτοικοι των χωριών θα ενταθεί μιας και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί αγριογούρουνων. Σε περίπτωση που αυτοί οι πληθυσμοί αναζητούν τροφή, ενδέχεται ακόμη να κατηφορίσουν και σε κατοικημένες περιοχές διασχίζοντας δρόμους όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση ακόμη και τις βραδινές ώρες.
ΠΗΓΗ krinitrikalon.gr/